Preventie – Mondzorgpraktijk De Landsheer – Tandartsen en Mondhygiënisten in Zwolle – Zwolle

Preventie

In onze praktijk hechten wij veel waarde aan preventie. Tijdens de halfjaarlijkse controle wordt aandacht besteed aan de mondverzorging en wordt de conditie van het tandvlees beoordeeld. Er wordt o.a. gecontroleerd op de aanwezigheid van cariës (gaatjes), tandplaque en tandsteen. Het tandsteen kan in veel gevallen meteen worden verwijderd door de preventieassistente.

Het is ook mogelijk om een uitgebreidere behandeling in te plannen bij de preventieassistente waarbij aandacht besteed wordt aan uw mondverzorging, uw eet- en drinkgewoontes, de status van het tandvlees en de aanwezigheid van tandplaque en tandsteen. Uw gebit wordt goed schoongemaakt en gepolijst waarna u met een stralend gebit weer naar huis gaat! Wij noemen dit de VIP behandeling die staat voor Verzorging, Indicatie en Preventie!

 

Preventie bij kinderen

Vanaf 10 jaar kan een kind zelf gaan poetsen (zonder napoetsen) maar vaak blijkt dat ze nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Hiervoor kan een afspraak ingepland worden bij de preventieassistente. Er wordt dan eerst gekeken hoe er momenteel gepoetst wordt. Met behulp van een plaqueverklikker wordt gekeken hoeveel plaque er blijft zitten en waar nog wel iets beter kan worden gepoetst. Daarna zal de preventieassistente een goede poetsinstructie geven en wordt er met het kind geoefend. Indien nodig wordt er na 3 maanden een nieuwe afspraak ingepland om te kijken of de poetsvaardigheden zijn verbeterd.

Patiënt worden?

Onze praktijk is gevestigd aan de Landsheerlaan in Zwolle. Tevens bieden wij u de mogelijkheid van implanteren binnen onze praktijk. Vanwege de grote toestroom van patiënten hanteren we momenteel een wachtlijst. U kunt zich inschrijven op deze wachtlijst, naar verwachting zult u dan na 4-6 weken benaderd worden. Overigens zal er binnen de bestaande patiëntengroep altijd ruimte blijven voor gezinsuitbreiding of gezinshereniging.

Inschrijven bij Mondzorgpraktijk De Landsheer