Slaapapneu en de MRA – Mondzorgpraktijk De Landsheer – Tandartsen en Mondhygiënisten in Zwolle – Zwolle

Slaapapneu en de MRA

Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt het snurkgeluid bij het snurken. Een zeer ernstige vorm van snurken, waarbij gedurende de slaap de luchtwegen geheel of gedeeltelijk worden geblokkeerd, wordt slaapapneu genoemd. Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de patiënt en de partner van de patiënt, waardoor voor beiden grote slaapstoornissen kunnen ontstaan.

Eén van de mogelijke behandelingen bij snurken en slaapapneu zijn een soort kunststof platen die ’s nachts over de tanden worden geplaatst. Hierbij wordt de onderkaak iets naar voren geduwd of getrokken. Hierdoor wordt de luchtpijp verder geopend, zodat het gedeeltelijk verstoren van de luchtstroom bij het snurken of het volledig verstoren van de luchtstroom bij slaapapneu wordt opgeheven. Dit apparaat heet een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA).

Wilt u graag meer weten over een MRA en slaapapneu, neem gerust contact met ons op. Wij sturen u graag informatie op of maken een afspraak voor een eerste consult van tandarts Hazemeijer met u. Ter voorbereiding op het consult kunt u op de website van de NVTS nog meer lezen over de MRA en de toepassing hiervan.

Onze praktijk is verwijspraktijk van de Slaappoli van Isala.

Patiënt worden?

Onze praktijk is gevestigd aan de Landsheerlaan in Zwolle. Tandarts Kuiper en Tandarts Zondervan nemen nog nieuwe patiënten aan! U kunt als patiënt van ons maar ook als patiënt van andere praktijken terecht bij onze mondhygiënistes. Tevens bieden wij u de mogelijkheid van implanteren binnen onze praktijk. Na aanmelding bellen wij u snel voor het inplannen van de eerste afspraak.

Inschrijven bij Mondzorgpraktijk De Landsheer