Slaapapneu en de MRA – Mondzorgpraktijk De Landsheer – Tandartsen en Mondhygiënisten in Zwolle – Zwolle

Slaapapneu en de MRA

Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt het snurkgeluid bij het snurken. Een zeer ernstige vorm van snurken, waarbij gedurende de slaap de luchtwegen geheel of gedeeltelijk worden geblokkeerd, wordt slaapapneu genoemd. Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de patiënt en de partner van de patiënt, waardoor voor beiden grote slaapstoornissen kunnen ontstaan.

Eén van de mogelijke behandelingen bij snurken en slaapapneu zijn een soort kunststof platen die ’s nachts over de tanden worden geplaatst. Hierbij wordt de onderkaak iets naar voren geduwd of getrokken. Hierdoor wordt de luchtpijp verder geopend, zodat het gedeeltelijk verstoren van de luchtstroom bij het snurken of het volledig verstoren van de luchtstroom bij slaapapneu wordt opgeheven. Dit apparaat heet een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA).

Wanneer er sprake is van apneu en u een verwijzing van de specialist heeft, wordt de MRA in de meeste gevallen volledig vergoed. De voorwaarden hiervan worden u nog uitgelegd tijdens een eerste telefonisch contact en per mail. Op de MRA wordt 5 jaar garantie gegeven op mogelijke fabricage,- en materiaalfouten.

Voor snurkers zonder apneu werken wij met de No Cure No Pay regeling. Dit houdt in dat u de MRA 3 maanden uit kunt proberen en hem weer in kunt leveren wanneer de MRA u toch niet bevalt. U krijgt dan het aankoopbedrag, minus €149, weer retour. Tevens bieden wij een goedkopere variant aan, de SomnoSnore. Dit is een eenvoudiger model snurkbeugel die slechts 2 standen heeft en waarbij u 1 jaar garantie krijgt.

Wilt u graag meer weten over een MRA en slaapapneu, neem gerust contact met ons op. Wij sturen u graag informatie toe of u kunt een afspraak maken met tandarts Hazemeijer voor een eerste consult. Dit consult, waarbij alles met u besproken wordt en de vervaardiging van de MRA in gang kan worden gezet, kan al binnen 2 weken na het eerste contact worden ingepland. In de meeste gevallen is de MRA 3 weken na het eerste consult klaar. Ter voorbereiding op uw afspraak kunt u op de website van de NVTS nog meer lezen over de MRA en de toepassing hiervan.

Onze praktijk is verwijspraktijk van de Slaappoli van Isala, Defensie en diverse slaapcentra.

 

 

Patiënt worden?

Onze praktijk is gevestigd aan de Landsheerlaan in Zwolle. Tevens bieden wij u de mogelijkheid van implanteren binnen onze praktijk. Vanwege de grote toestroom van patiënten hanteren we momenteel een wachtlijst. U kunt zich inschrijven op deze wachtlijst, naar verwachting zult u dan na 4-6 weken benaderd worden. Overigens zal er binnen de bestaande patiëntengroep altijd ruimte blijven voor gezinsuitbreiding of gezinshereniging.

Inschrijven bij Mondzorgpraktijk De Landsheer